blackjack

Blackjack

Blackjack strategi: När man ska Hit eller Stand

Att lära sig när du ska Hit eller Stand är de två viktigaste verktygen i din blackjack verktygslåda. Om du förstår dessa rätt, kan du få ner husmarginalen till knappast någonting. Så låt oss ta en stund att titta på den grundläggande idén bakom Hit och Stand. Självklart kan du gå online och ladda ner alla diagram som du vill ha, men du bör också förstå resonemanget bakom dessa strategier för att fatta beslut snabbt och enkelt. Finns det något blackjack-spel som du inte känner till och vill prova gratis innan du spelar för riktiga pengar kan du testa en hel del spel från Vera&John hos CasinoHEX.se. Därför har vi samlat lite nyttig information om blackjack strategi här.

Hit or Stand strategi för blackjack

Fokusera på dealern

Ett blackjack tips är att det är viktigt att komma ihåg att målet i blackjack inte är att komma så nära 21 som möjligt. Du behöver bara slå dealerns hand för att vinna, så ditt beslut att Hit eller Stand baseras främst på de kort du har och dealerns uppvända kort. Dina chanser att Hit och Bust förändras beroende på vilka kort du har fått, och detsamma gäller för dealern. Att spela rätt handlar om att välja vilket alternativ som ger dig en högre sannolikhet att landa på topp.

 

Här är ett exempel: Du får en kung och en tvåa, och dealerns uppåtvända kort är en sexa. Allt du har är en usel tolva, men i de flesta varianter av blackjack är rätt spel här att Stand. Det finns många kort värda tio poäng som kommer att orsaka dig att Bust om du väljer att Hit. Samtidigt kommer dealern nästan säkert bli tvungen att dra två kort (om han inte drar ett ess och kan stand på 17), så du bör låta honom dra kort istället.

 

I den andra änden av spektrat kan du ha 18 på handen och vill ändå Hit. Om du har ess-sjua och dealerns uppåtvända kort är nio eller bättre, blir dina chanser att vinna högre om du drar minst ett kort. Du kommer inte att Bust på nästa kort, eftersom ditt ess kan vara värt 1 eller 11 poäng. Kom ihåg denna dynamik mellan dig och dealern när du lär dig när du ska Hit och när du ska Stand; Det är vad blackjack handlar om. 

 

 

Se även mina artiklar:

Oscars spelsystem för blackjack
Olika typer av online Blackjack
Vad är skillnaden mellan Pontoon och Blackjack?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
blackjack

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats